måndag 7 januari 2013


I helgen har det varit dags för MyDog och med det kommer monterarbete i dagarna 2och utställning i dagarna 2.
Tordags och fredag hade jag pass i montern och herregud vad kul det är att få vara där och träffa alla dessa underbara människor, det var både sådana som aldrig haft hund och var nyfikna och de som ville veta mer för dom hade funderingar på att skaffa sig en Staffe. Intervjuad i radio blev man också (hoppas att dom klipper bort det).

På lördagen var det så dags att ställa Hulda, detta är ju första utställning efter Rehab och nog var man lite nervös att vår träning skulle vara tillräcklig. Domaren som dömde på lördagen heter: Tanja Ahlman-Stockmari från Finland. Totalt var det 68 hundar anmälda inkl. avelsgrupper.

Hulda gick ut som hund nummer 64 så det var en ganska lång väntan. En lyckad sådan kan man ju säga. Hulda blev 2:a bästa championtik & 3:a bästa tik och jag kände att allt vi gjort under hösten tillsammans med bästa massören Anna och veterinären har gjort susen.

Huldas kritik är jag riktigt nöjd med:

Bra storlek, bra skalle, väl ansatta öron, nospartiet kunde vara lite mer utfyllt under ögonen, välkroppad, men bröstkorgen kunde vara lite längre, bra benstomme, raka framben, bra svans, rör sig lätt & effektivt, bra överlinje i rörelse.

Här kommer det några kort, dom är tagna på söndagen men får illustrera hela helgen.
Fotograf: Nicklas Nuland

Fotograf: Nicklas Nuland

På söndagen var det dags igen och för domarinsatsen då stod Benny Blid von Schedvin. Totalt var det 78 anmälda staffar och näst sist var Hulda :) 

Resultatet blev bättre än på lördagen då hon blev 2:a bästa championtik & 2:a Bästa tik R-Cacib. 
Kritiken lyder som följer:

Välbalanserad tilltalande tik, vackert huvud & Uttryck, bra över & underlinje, kompakt kropp, lite tunn bak, rör sig med bra steg, bra helhet.
Fotograf: Nicklas Nuland

Fotograf: Nicklas Nuland

Fotograf: Nicklas Nuland

Så super nöjd med helgen och jag har fått träffa en sån massa underbara människor. Tack alla för en mycket trevlig helg.

1 kommentar:

Frideborg sa...

Vad fin hon är och duktig lilla Hulda.Kram

Maggie och Harry

Röntgen gjordes i fredags och veterinären konstaterade 5 valpar eventuellt trodde hon att det kunde gömma sig någon. Om 8 dagar ca vet vi...