Om migMitt namn är Nina Dahlberg och jag bor i Göteborg.

Jag har hållt på med hundar i hela mitt liv. Staffordshire Bull Terrier kom in i mitt liv 1991. Hon kom från Bardot's Kennel (Bardot's Loch Ness). 1992 kom min första Leonberger, en underbar hane som var felfärgad och som kom från Garplyckans kennel. Goliath hette han (Garplyckans Goliath Av Bullnose), 1996 kom ytterligare en Leonberger in i familjen, Ada (Garplyckan's LeSabra Af Lilleman). Hon fick också kenneln första kull, min A-Kull.

Målet med min uppfödning är att föda upp friska, vänliga, kärleksfulla och arbetsvilliga goa hundar som följer sin rasstandard. Det är viktigt att staffen följer sin standard även extriört. Det står också i standarden att en staffe skall vara muskulös, aktiv och spänstig, vilket i förlängningen gör att du som staffeägare kan sysselsätta dig och din staffe med i princip allt. En Staffe funkar i de flesta situationer och man kan träna nästan allt med dom så som lydnad, rallylydnad, agility, grenar inom bruks, viltspår och draghundsport spelar ingen roll egentligen för får bara staffen vara med så funkar det mesta. 

Jag har en önskan av mina valpköpare och det är att de skall HD & ED röntga, ögonlysa, MH-beskriva samt någon gång ställa ut valpen som vuxen (efter 9 mån). Är man valpköpare hos mig så har man rätten att ringa dygnet runt om man har frågor om sin valp eller är orolig för något. Samt att man skall tänka på att det inte finns några dumma frågor när det kommer till din valp. Tacksamt tar jag emot kort, filmer och berättelser om er valp. Jag vill vara delaktig i valpens liv efter det att den flyttat härifrån.

Tikarna som används i avel är alla röntgade, ögonlysta, gjort MH/BPH.

Jag förbehåller mig rätten av att ha prövningsrätt när det kommer till vem som skall få bli ägare till en Rochamgovalp, Dvs att jag kan neka en person att köpa valp från mig som jag inte anser vara lämplig.
Jag är medlem i Svenska Kennelklubben, Svenska Terrierklubben,    Svenska Staffordshire Bullterrierklubben och Svenska Brukshundklubben

Inga kommentarer:

Dolly och jag i Gävle

I helgen är jag och Dolly i Gävle för att träffa hennes tilltänkta. Allt har gått bara bra. Dolly och Bowie är så lika i mångt och mycket. L...